Onada de Calor, com combatre-la

Les picadures d’insectes
18 juny, 2015
Les picadures a la mar
2 juliol, 2015
Les picadures d’insectes
18 juny, 2015
Les picadures a la mar
2 juliol, 2015
Mostrar tot

Onada de Calor, com combatre-la

Els mitjans de comunicació social vénen, des de fa uns dies, alertant sobre la imminent arribada de la primera onada de calor de l’estiu.

Les onades de calor són situacions provocades per un augment en les temperatures, fins a un nivell tan excessiu, que poden arribar a provocar problemes de salut a sectors vulnerables de la població: xiquets, embarassades, persones d’edat avançada i aquelles amb certes malalties cròniques principalment respiratòries y/o cardiovasculars.

L’efecte sobre la salut pública és de tal entitat que les autoritats sanitàries es veuen obligades a desenrotllar programes amb l’objectiu de minorar, en la mesura que es puga, els riscos que estes situacions comporten. En la Comunitat Valenciana, per a 2015, la Generalitat ha posat en marxa un programa que estarà vigent entre el 3 de juny i el 30 de setembre.

El contingut, en detall, d’este programa es pot conéixer en la pàgina web de la Direcció General de Salut Pública.

En resum el programa consistix en el coneixement de les temperatures previstes en els dies pròxims i en l’elaboració, d’acord amb elles, d’un mapa de riscos del territori valencià, tipus semàfor (des de verd: sense risc, fins a roig: risc màxim) conforme al qual es desenrotllaran uns nivells d’intervenció i unes actuacions en què estaran implicats diversos organismes. Amb elles es pretén reduir els problemes de salut i investigar l’impacte de la calor intensa.

El mapa de risc, i la informació científica en què es basa, es poden conéixer en la pàgina web de la fundació CEAM.

A continuació vos deixem informació i consells per a afrontar una onada de calor:

Consells davant d’una onada de calor

Us de medicaments davant d’una ola de calor

També vos deixem uns consells específics per als xiquets, ja que estos son els més vulnerables a una onada de calor

Comments are closed.