Les enfermetats als viatges

Consells per al viatger
14 juliol, 2015
Síndrome postvacacional
26 agost, 2015
Consells per al viatger
14 juliol, 2015
Síndrome postvacacional
26 agost, 2015
Mostrar tot

Les enfermetats als viatges

La major part de les malalties contretes durant els viatges tenen caràcter infecciós. Són degudes a gèrmens, bacteris, virus o paràsits. El viatger pot contaminar-se de moltes maneres. En aquells països en què la sanitat pública és deficient l’aigua és el mode més habitual. També poden adquirir-se malalties per contacte amb una microflora per a la que l’organisme no té defenses: contacte amb la població local, per aliments, animals o relacions sexuals. La forma més efectiva de previndre les malalties és la vacunació, quan això siga possible, però en qualsevol cas es poden prendre mesures per a previndre’s de qualsevol risc.

Llavat de mans

El llavat de mans és una mesura preventiva prou eficaç contra les malalties infeccioses en el nostre àmbit, en els aliens, resulta essencial mantindre una bona higiene de les mateixes per a evitar la transmissió de malalties. Si no es poden higienitzar amb aigua i sabó, els gels amb alcohol són una bona alternativa.

lavado-de-manos

Aliments i Aigua

Les infeccions que transmeten al viatger originen generalment diarrees. La gravetat de la malaltia dependrà de l’agent que l’haja causat. En tot cas, es poden adoptar una sèrie de mesures per a minimitzar el risc d’adquirir-les:

  • Presta atenció a les condicions del menjar.
  • Menja aliments ben cuinats i encara calents.
  • Menja fruites i verdures cuinades o que es puguen pelar.
  • Evita menjar productes d’alt risc: ensalades, lactis no pasteuritzats, menjar del carrer, maionesa o productes de la pesca procedents d’aigües dubtoses.
  • Beu aigua embotellada oberta per tu mateix.
  • Evita els glaçons de gel.
  • Raspalla’t les dents amb aigua embotellada o desinfectada.
  • La cervesa, el vi i els refrescos solen ser segurs
  • Si és necessari, desinfecta l’aigua. El mètode més segur és bullir-la d’un a tres minuts depenent de l’altitud.

Insectes

En els destins tropicals cal impedir les picadures dels insectes perquè es comporten com a agents inoculadors de microbis que causen malalties com ocorre en la febra groga, l’escarafalls, la malària i altres. Convé en estos viatges usar roba que deixe poca pell a l’aire i que tinga colors poc cridaners per a evitar atraure els insectes. També convé utilitzar repel·lents.

Vacunació

Resulta necessari considerar la vacunació si vas a viatjar a destins exòtics. En funció dels mateixos, serà convenient immunitzar-se contra un o altre agent. Informa’t adequadament tenint en compte que una vegada vacunat, es necessita un cert temps per a aconseguir una protecció eficaç.

Esperem que estos consells vos siguen d’ajuda i sobretot, que passeu unes vacacions genials!

Comments are closed.