Consells per al viatger

Les picadures a la mar
2 juliol, 2015
Les enfermetats als viatges
4 agost, 2015
Les picadures a la mar
2 juliol, 2015
Les enfermetats als viatges
4 agost, 2015
Mostrar tot

Consells per al viatger

Amb l’arribada de l’estiu arriba, per a la majoria de la població, l’anhelat temps de vacacions. Molts ho utilitzen per a traslladar-se a llocs diferents dels de la seua residència habitual. Presentem una sèrie de consells relacionats amb els viatges, la major part d’ells presos d’un fullet que va editar el laboratori Ratiopharm:

Cal planificar el viatge sobretot si el lloc que es va a visitar té unes condicions sanitàries poc conegudes o deficients o si les nostres condicions de salut així ho aconsellen (embaràs o certes patologies) per a conéixer quines mesures específiques s’han de prendre per a visitar el lloc de destí amb seguretat.

Si està prenent medicaments, no oblide portar-los. També és aconsellable revisar que es té una quantitat suficient encara que el viatge s’allargue un poc. Si els seus medicaments requerixen refrigeració no oblide portar un dispositiu per a assegurar que no patisquen deteriorament.

Prenga mesures perquè el seu viatge siga plaent. En la majoria dels casos els viatges no solen ocasionar molèsties però hi ha certes ocasions en què es poden donar algunes. Les més freqüents són:

  • Dolor en les oïdes o en els sins nasals. Es deuen a canvis de pressió de l’aire i són més freqüents quan es canvia d’altitud ràpidament. Ocorren quan es bloquegen les oïdes. Mesures com mastegar xiclet, engolir ben sovint o badallar poden previndre. També s’evita el bloqueig i pot ser efectiu tapar-se el nas i fer la menció de sonar-se.
  • Marejos deguts al moviment del mitjà de transport. A vegades vénen acompanyats de suor, nàusees, vòmits o vertígens. Per a previndre és convenient utilitzar un lloc central del transport o, en cas del cotxe un assentisc davanter, dormir bé la nit anterior al viatge, evitar les menjars pesades així com l’alcohol i mirar a l’horitzó. Si és propens a patir este problema pot alleujar-ho prenent productes antimareig.
  • Problemes relacionats amb la circulació venosa. A causa de la immobilitat, poden aparéixer molèsties en les cames arribant a unflar-se les venes  o a desenrotllar-se flebitis a vegades amb coàguls de sang (tromboflebitis) . Tira-li una mirada a l’article que dediquem a les varius. Trobaràs consells que et poden ser d’utilitat.
  • Colp de calor. L’estar en un habitacle reduït, a què li està donant de ple el sol durant molt de temps pot ocasionar que el nostre organisme no puga adaptar-se a eixes condicions ambientals adverses. Com a conseqüència d’esta circumstància poden donar-se febra, enrogiment, mareig, vertigen o cansament anòmal. Per a evitar-ho, entre les mesures a prendre destaquen evitar estar en la carretera en les hores més caloroses del dia i realitzar parades descansant a l’ombra, portar enamores lleugeres que transpiren i evitar deshidratar-se bevent molta aigua i evitant l’alcohol.

Esperem que estes mesures els puguen ser d’utilitat. Molt bon viatge!

1 Comment

  1. […]  Finalment, recordar-te que a aquesta mateixa pàgina web pots trobar més informació sobre les picades dels insectes i sobre el mosquit tigre  i sobre consells per a viatgers. […]