31 de Maig, Dia Mundial sense Tabac

Astènia Primaveral
22 abril, 2015
La Pell
10 juny, 2015
Astènia Primaveral
22 abril, 2015
La Pell
10 juny, 2015
Mostrar tot

31 de Maig, Dia Mundial sense Tabac

El passat 31 de Maig va ser el Dia Mundial sense Tabac, els mitjans de comunicació es van fer eco d’eixa convocatòria i van donar a conéixer una sèrie de dades que posen de manifest que la corba descendent de fumadors en el nostre entorn no sols ha cessat sinó que inclús s’ha produït un lleuger repunt en el nombre de paquets venudes. En el Portal Cuida’t CV, una pàgina dependent de la Conselleria de Sanitat de Comunitat Valenciana amb uns continguts molt recomanables, hi ha una que tracta el problema del tabaquisme. La introducció diu el següent:

El tabac produïx malaltia i mort, no sols en els que ho consumixen, sinó també en els que es veuen involuntàriament exposats al fum ambiental del tabac. S’associa sobretot a un important increment del risc de malalties cardiovasculars i de càncer (especialment el pulmonar) .

Una de cada cinc persones fumadores mor prematurament a causa del tabac

Es calcula que a Espanya al voltant de 60.000 persones moren cada any com a conseqüència del seu consum directe, i altres 4.000 persones cada any moren com a conseqüència del tabaquisme passiu.

Deixar de fumar li alliberarà d’una addicció, millorarà la seua funció cardíaca i respiratòria, millorarà el seu aspecte físic al millorar la hidratació de la seua pell, desapareixerà l’olor de tabac de la seua roba, el seu pèl, etc. Però, sobretot, millorarà la seua salut i la de les persones del seu entorn.

 

Deixar de fumar és la millor decisió que pot prendre per a millorar la seua salut present i futura

Si eres fumador et recomanem que lliges aquesta guía editada per la Conselleria de Sanitat, en la que trobaràs consells per a deixar de fumar..

I recorda, si milions de persones han sigut capaços de deixar l’hàbit tabáquico, tu que no eres menys que ells, també pots fer-ho. Anima’t!

Comments are closed.